„Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.” Kto to powiedział? Oczywiście, Aleksander Dumas. A to? „Wino to intelektualna część posiłku.” Tak, ten, którego powieściami wzorem naszych rodziców i dziadków zaczytywaliśmy się w dzieciństwie, był także wyrafinowanym smakoszem, znawcą kuchni, a dziełem jego życia, ważniejszym niż pięćset tomów poprzednich miał być słownik kulinarny. „Grand dictionnaire de cuisine”, nad którym autor „Trzech Muszkieterów” i „Hrabiego Monte Christo” pracował w ostatnich latach życia, ukazał się już po jego śmierci.
Niewiele wiedziała o produkcji wina, gdy dwadzieścia pięć lat temu przeprowadziła się do Francji i kupiła winnicę. Dziś wina Patricii Atkinson są bardzo cenione – znajdziemy je w przewodnikach Hachette i na monarszym stole w Buckingham Palace. Autorkę bestsellerowych powieści "W dojrzewającym słońcu" i "Sezon na winobranie" pytamy, dlaczego wina z rejonu Bergerac są nadal niedoceniane i jaka jest kuchnia Akwitanii.
Niewiele wiedziała o produkcji wina, gdy dwadzieścia pięć lat temu przeprowadziła się do Francji i kupiła winnicę. Dziś wina Patricii Atkinson są bardzo cenione – znajdziemy je w przewodnikach Hachette i na monarszym stole w Buckingham Palace. Autorkę bestsellerowych powieści "W dojrzewającym słońcu" i "Sezon na winobranie" pytamy, jak często wykorzystuje wino w kuchni.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM