Jedna z najbardziej urokliwych, a zarazem najbardziej zacisznych paryskich restauracji. Przytulne saloniki mieszczące od 6 do 12 osób, sekretne schody, skryte w cieniu zakątki gwarantowały dyskrecję restauracyjnym gościom. Czasem też spokój niezbędny w pracy twórczej - w jednym, dziś już nieistniejącym saloniku, Colette napisała powieść "La Chatte".
Wyszli ze szkoły Grimoda de la Reynière i Brillata-Savarina. Byli urodzonymi epikurejczykami, świadomymi sztuki kulinarnej smakoszami i niestrudzonymi jej propagatorami. Monselet, Brisse i Favre równie dobrze władali piórem, co widelcem. Pierwsi w Europie dziennikarze gastronomicznymi pozostawili po sobie niezliczone przepisy, książki i artykuły.
Susan przyjechała do Francji dwadzieścia kilka lat temu i na dobre zapuściła korzenie. Skończyła szkołę kulinarną, kupiła dom w Normandii i w jego pięknych XII-wiecznych wnętrzach zaczęła prowadzić kursy gotowania.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM