Michel Escoffier. Prawnuk wielkiego francuskiego szefa kuchni, który zrewolucjonizował europejskie gotowanie. Michel wie wszystko o słynnym pradziadku. Jest kustoszem jego muzeum w rodzinnym miasteczku Auguste’a Escoffiera i szefem fundacji jego imienia. Jest jednym z rozmówców Łukasza Modelskiego w książce "Piaty smak. Rozmowy przy jedzeniu".
O pięciu smakach, kuchni, smakowaniu, piciu, literaturze, historii, miłości, przypadku i zmysłach – do rozmów przy stole z Łukaszem Modelskim, autorem książki "Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu" zasiedli restauratorzy, kucharze, pisarze, wydawcy gastronomicznych przewodników, sommelierzy i po prostu: smakosze.
Za adoptowaną nazwą rodową PAUL kryją się nazwiska dwóch piekarskich rodzin: Mayot i Holder. W tym roku ta znana nie tylko we Francji, ale i w licznych krajach poza jej granicami sieć piekarni w tym roku świętuje okrągły jubileusz. Mija 125 lat od utworzenia pierwszej piekarni w rodzinie Mayot i Holder.
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM