Wraz z redykiem krów rasy aubrac na górskie hale i pojawieniem się nowalijek wiosna coraz silniej akcentuje swoje nadejście. Gastronomiczne atrakcje przygotowują też w maju producenci wina i serów.
Młoda oliwa na Korsyce, wina pod Bordeaux, wielkanocna szynka w Bajonnie i ostatnie w tym sezonie przegrzebki w bretońskim Paimpol. Oto smaki kwietnia.
Naleśniki, oliwa, trufle, żółte wino, cytryny - lutowa gastronomia nie obejdzie się bez nich. Na karnawałowe obchody zapraszają Mentona i Bazas.
Co się kryje za tajemniczo brzmiącym skrótem MPG 2019? Gdzie w tym roku odbędzie się piękna procesja winiarzy z figurkami św. Wincentego, patrona ich zawodu? Jak dawniej przechowywano winogrona, by dotrwały świeże do wigilijnej kolacji?
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM