„Saveurs”
29 kwietnia 2014
„Saveurs”

Magazyn sztuki życia ze smakiem.

 

To segment prasy premium. Najwyższy standard edytorski i merytoryczny. „Saveurs” urzekają dopracowaną do ostatnich szczegółów szatą graficzną, wyrafinowanymi stylizacjami i doskonałymi technicznie zdjęciami. Ten ekskluzywny magazyn kulinarny na ponad 130 stronach mieści około 70-80 przepisów. Ukazuje się co miesiąc, z wyjątkiem okresu wakacyjnego, gdy staje się dwumiesięcznikiem. Na uwagę zasługują także wydania „poza serią”, zbudowane wokół danego tematu (np. desery) albo stanowiące kompilację typu „the best of” z poprzednich numerów. Jak głosi podtytuł, „Saveurs” to magazyn sztuki życia ze smakiem, podpowiadający swoim czytelnikom, jak czerpać przyjemność z jedzenia, podróżowania i dobrego wina.

 

 

 

 

 

Każdy numer jest podzielony na cztery działy:

 

AMUSE-BOUCHES, w którym przedstawiane są aktualne tendencje w gastronomii, nowe produkty, wina, restauracje i bistra, a także przepis na zakąski;

 

CUISINER, czyli dział z przepisami kulinarnymi;

 

RECEVOIR, zbierający propozycje dań na przyjęcie gości i prezentujący portrety szefów kuchni;

 

VOYAGER, czyli podróże ze smakiem, kulinarne wyprawy czasem w najdalsze zakątki świata.

 

 

Strona magazynu:

www.editions-burda.fr/saveurs

Blog:

www.saveurs-magazine-leblog.com

 

 

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM