Magazyn sztuki życia ze smakiem.
To segment prasy premium. Najwyższy standard edytorski i merytoryczny. „Saveurs” urzekają dopracowaną do ostatnich szczegółów szatą graficzną, wyrafinowanymi stylizacjami i doskonałymi technicznie zdjęciami. Ten ekskluzywny magazyn kulinarny na ponad 130 stronach mieści około 70-80 przepisów. Ukazuje się co miesiąc, z wyjątkiem okresu wakacyjnego, gdy staje się dwumiesięcznikiem. Na uwagę zasługują także wydania „poza serią”, zbudowane wokół danego tematu (np. desery) albo stanowiące kompilację typu „the best of” z poprzednich numerów. Jak głosi podtytuł, „Saveurs” to magazyn sztuki życia ze smakiem, podpowiadający swoim czytelnikom, jak czerpać przyjemność z jedzenia, podróżowania i dobrego wina.
Każdy numer jest podzielony na cztery działy:
AMUSE-BOUCHES, w którym przedstawiane są aktualne tendencje w gastronomii, nowe produkty, wina, restauracje i bistra, a także przepis na zakąski;
CUISINER, czyli dział z przepisami kulinarnymi;
RECEVOIR, zbierający propozycje dań na przyjęcie gości i prezentujący portrety szefów kuchni;
VOYAGER, czyli podróże ze smakiem, kulinarne wyprawy czasem w najdalsze zakątki świata.
Strona magazynu:
www.editions-burda.fr/saveurs
Blog:
www.saveurs-magazine-leblog.com
- 2022
- 2020
- 2019
- 2018
- 2017
- 2016
- 2015
- 2014
- 2013