22 sportowe drużyny, 176 kolarzy z 30 krajów, 3 tygodnie sportowej rywalizacji, prawie 3500 przejechanych kilometrów, a po drodze zmieniające się jak w kalejdoskopie pejzaże, równiny, góry, doliny, rzeki, jeziora, winnice, pola, sady, gaje oliwne, malownicze wioski, miasteczka i wielkie miasta. Sprawdźmy, na jakie gastronomiczne święta zapraszają w lipcu miejscowości, które znalazły się na trasie Wielkiej Pętli.
Słońce i ładna pogoda zachęcają do uczestnictwa w plenerowych imprezach. Targi stają się coraz piękniejsze i kolorowe, zdobne w sezonowe owoce. Producenci serów zapraszają do dojrzewalni sera, winiarze do winnic - z kocem i piknikowym koszem.
Wraz z redykiem krów rasy aubrac na górskie hale i pojawieniem się nowalijek wiosna coraz silniej akcentuje swoje nadejście. Gastronomiczne atrakcje przygotowują też w maju producenci wina i serów.
Młoda oliwa na Korsyce, wina pod Bordeaux, wielkanocna szynka w Bajonnie i ostatnie w tym sezonie przegrzebki w bretońskim Paimpol. Oto smaki kwietnia.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM