Aleksander Dumas (ojciec) pisał: „Trufle: pytano mędrców o naturę tej bulwy, a po dwóch tysiącach lat sporów i dyskusji odpowiedź jest taka, jaka była na samym początku: nie wiemy. Same trufle też pytano i odpowiedziały krótko: jedzcie nas i dziękujcie Bogu.” Testujemy produkty, którym trufla nadaje niezwykły smak.
Silnie otłuszczona kacza lub gęsia wątróbka to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Foie gras nie może zabraknąć zwłaszcza na świątecznym stole.
Aksamitnie gładka, o pięknym jasnym odcieniu kości słoniowej. Znakomita, jeśli chodzi o walory smakowe i podatność na obróbkę termiczną – crème fraîche z Normandii nigdy się nie zwarzy!
Justin Bridou ma około sześćdziesiąt lat, wąsy i szpakowate włosy. Zwykle nosi zieloną koszulę lub kurtkę. Wypisz-wymaluj: stereotypowy Francuz w berecie.
Wizytówka Normandii i Bretanii. Może więc zaskoczyć fakt, że jabłecznik jest produkowany także w innych regionach Francji.
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM