Silnie otłuszczona kacza lub gęsia wątróbka to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Foie gras nie może zabraknąć zwłaszcza na świątecznym stole.
Aksamitnie gładka, o pięknym jasnym odcieniu kości słoniowej. Znakomita, jeśli chodzi o walory smakowe i podatność na obróbkę termiczną – crème fraîche z Normandii nigdy się nie zwarzy!
Justin Bridou ma około sześćdziesiąt lat, wąsy i szpakowate włosy. Zwykle nosi zieloną koszulę lub kurtkę. Wypisz-wymaluj: stereotypowy Francuz w berecie.
Wizytówka Normandii i Bretanii. Może więc zaskoczyć fakt, że jabłecznik jest produkowany także w innych regionach Francji.
Camargue, położona w delcie Rodanu u jego ujścia do Morza Śródziemnego, to kraina urzekających krajobrazów, lagun, w których brodzą różowe flamingi, ryżowych poletek, czarnych byków, a także naturalnie białej soli. Bez tej soli trudno wyobrazić sobie słoneczną kuchnię Południa.
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM