„Saveurs”, czyli magazyn sztuki życia ze smakiem. To segment prasy premium. Najwyższy standard edytorski i merytoryczny. „Saveurs” urzekają dopracowaną do ostatnich szczegółów szatą graficzną, wyrafinowanymi stylizacjami i doskonałymi technicznie zdjęciami.
W 1889 roku Eugène Müntz, autor trzytomowej historii sztuki renesansu, napisał do państwa Andrés: „Słyszałem, że w państwa rezydencji przy bulwarze Haussmanna znajdują się dzieła znakomite. Gdybym tylko wiedział, że w tak krótkim czasie powstanie prawdziwe muzeum, nie miałbym śmiałości opisywać historii sztuki w dobie renesansu, nie poprosiwszy o zgodę, by przyjrzeć się tym skarbom.” Te skarby dziś można oglądać w Muzeum Jacquemart-André.
"Na ekranie widzę nie siebie, lecz Hortense. W wyobraźni widzów Catherine, Hortense i Danièle to jedna i ta sama osoba, ale przecież wszystkie trzy jesteśmy zupełnie inne. – mówi Danièle Mazet-Delpeuch, której życie zainspirowało twórców filmu Niebo w gębie.
Dla każdego coś dobrego. Dania słone i słodkie, tradycyjne i współczesne, francuskie i egzotyczne. Przepisy dla początkujących i zaawansowanych. Przeglądamy popularne francuskie magazyny kulinarne.
Wyrafinowana kuchnia vs bary szybkiej obsługi. I świat przewodników Miche..., Duchemina.
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM