Nie chodzi to o wielkie gotowanie, spektakularne dania czy wyrafinowane składniki. Nie, mimo że autorem tej książki jest posiadacz trzech michelinowskich gwiazdek, kucharz stulecia - Paul Bocuse. Żadnych trufli czy kawioru, jak zastrzega w przedmowie. To książka dla domowych kucharzy, propozycja dań na rodzinne i przyjacielskie spotkania przy stole, podręcznik dla tych, którzy do tej pory w kuchni nie zdążyli jeszcze zagrzać miejsca.
Zagłębie gastronomicznych butików. Idąc od strony bulwaru Poissonière, mijasz jedna za drugą wystawy sklepów z gastronomicznymi sprzętami i akcesoriami, rozliczne restauracje i księgarnię specjalizującą się wyłącznie w literaturze kulinarnej.
To rzecz o kuchni domowej, posiłkach rodzinnych przygotowywanych z miłością i pieczołowitością dla najbliższych, najukochańszych osób. Dla żony Glorii, córki Claudine, zięcia Rollie Wesena, z zawodu kucharza, wnuczki, przyjaciół i bliskich współpracowników.
Sukces magazynu „Fou de Pâtisserie” zachęcił jego twórców do wytrawnej kontynuacji. Słona wersja nosi tytuł „Fou de Cuisine” i trafiła na rynek jesienią 2015 roku. To kulinarno-lifestylowy dwumiesięcznik kierowany do nowej generacji foodies.
Budowa trwała 15 lat, a jej efektem był pałac, który przyćmił wszelkie inne królewskie rezydencje w Europie i stał się dla nich niedościgłym wzorcem. Dziś Wersal Ludwika XIV jest jedną z największych atrakcji turystycznych we Francji i na świecie, przyciągając co roku 6 milionów turystów.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM