Idealna propozycja na bożonarodzeniowe lub sylwestrowe menu. Przygotowanie grillowanych tartinek z foie gras zajmie nam kilkanaście minut, a ich smak będziemy długo jeszcze potem wspominać...
„Bożonarodzeniowe polano” – ciasto, bez którego nie ma Świąt Bożego Narodzenia we Francji.
Confit z kaczki albo gęsi to tradycyjne danie kuchni południowo-zachodnich regionów Francji, w szczególności Gaskonii.
Nazywana „perłą Północy” cykoria, warzywo zimowe, doskonale uzupełnia naszą dietę w potas, fosfor, wapń i magnez.
Na ciepło lub na zimno. Dwie przekąski do aperitifu do wyboru. Na takie drobne przekąski Francuski mają śliczne określenia: amuse-bouches, amuse-geules, bouchées. Są nieduże, na kęs lub dwa. Takie małe co nieco – kęsiki i chapsiki. To znakomity dodatkiem do aperitifu. Mają jeszcze jedną zaletę – ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wysiłku.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
ARCHIWUM